Skip to Content

Zakelijke mediation

Ben je op zoek naar een betrouwbare mediator? Wil je de gang naar de rechter voorkomen? Denk dan eens aan More.

Contact opnemen
  • Pro-actieve mediation aanpak
  • Passende gespreksbegeleiding
  • Legal mediation
  • Arbeidsmediation
Zakelijke mediation

More over zakelijke mediation

We staan  voor een pro-actieve mediation aanpak. Wij denken actief mee om tot een oplossing te komen. We gebruiken een breed scala aan interventietechnieken en reiken het juridisch kader aan. We zijn gespecialiseerde beroepsmediators die in elk conflict samen met jou een sleutel voor een duurzame oplossing vinden.

Wat is mediation?
Mediation is op basis van vrijwilligheid, maar is niet vrijblijvend. De afspraken over het mediationtraject worden op voorhand duidelijk vastgelegd in een mediationovereenkomst. Deze wordt door partijen getekend voor start van de sessie(s). Hierin zijn o.a. vrijwilligheid, geheimhouding en kosten vastgelegd. Tevens vindt er voor start van de inhoudelijke sessies een intake plaats met beide partijen.

De beste mediator
Binnen More hebben wij ieder ons eigen expertise gebied. Tijdens de intake zal uitgebreid worden besproken wat de aard van het conflict is en welke gespecialiseerde beroepsmediator met jou de mediation kan starten.

Wij zijn opgeleid als Legal Mediator. Dit betekent dat wij een volwaardig pakket kunnen bieden. Het gaat bij mediation met name gaat over de relationele sfeer, maar naast erkenning, vertrouwen en goed naar elkaar luisteren is de juridische kant ook van belang. Wij weten welke juridische aspecten wellicht een rol spelen en zorgen daarnaast voor een correcte juridische vastlegging in bijvoorbeeld de mediationovereenkomst.

Bij legal mediation zoeken we eerst naar een relationele oplossing die we dan samen vertalen naar een zakelijke oplossing. Deze zakelijke oplossing toetsen we vervolgens met partijen en/of hun juridisch adviseur om te zien of de regeling juridisch, praktisch en zakelijk haalbaar is, tegemoet komt aan de werkelijke belangen van alle betrokkenen en bij de bedrijfscultuur of situatie past.

Daardoor zijn de zakelijke en juridische afspraken die partijen met elkaar maken duurzaam.

Waarom arbeidsmediation?
Mediation is er niet voor om partijen tot ongewilde compromissen te dwingen. Wel creëren we een sfeer waarin partijen zich vrij voelen om zich uit te spreken en op eigen kracht, desgewenst ondersteund door hun adviseurs, te onderhandelen over een voor ieder bevredigend resultaat. Een uitkomst waarmee ze liever naar huis gaan dan met een onzekere uitkomst van een gerechtelijke procedure in het geval van een arbeid juridisch geschil.

Zakelijke mediation
Het gaat hierbij om geschiloplossing die ondernemingsrecht breed is. Bijvoorbeeld geschillen bij overnames, fusie, reorganisatie. Maar ook over vastgoed, handelsnaam of andere i.e. kwesties, allerlei contractuele aangelegenheden, kwesties tussen aandeelhouders enzovoorts.

Voor wie zijn wij er?

Contact opnemen
Aandacht voor people en culture, waardoor medewerkers geïnspireerd raken, mens én organisatie het beste uit zichzelf kunnen halen.
Teamnavigator, teamontwikkeling of een vakgerichte teamtraining, bij More ben je aan het juiste adres. Neem contact op en we sparren over de mogelijkheden.
Het versterken van inspirerend leiderschap en het voorkomen dat managen verzandt in alleen het draaiende houden van de dagelijkse gang van zaken. “Leadership is inspiring people. Management is keeping the trains running on time”
Persoonlijke begeleiding en advisering om het beste uit jou als persoon te halen.

De kracht van More.

We rise by lifting others! Mensen en organisaties adviseren en begeleiden bij verdere ontwikkeling. Niet slechts een advies, maar een gedegen uitgevoerde aanpak, daar staan wij voor !
  • Betrouwbaar, we doen wat we beloven!
  • Betrokken en no nonsense
  • In verbinding en oog voor mens en organisatie
  • Samen de taart vergroten, zorgen jullie voor koffie of thee?

Kom in contact met ons

Heb je een vraag, wil je weten wat wij voor jou kunnen betekenen of wil je graag met ons samenwerken? Laat het weten via onderstaand contactformulier of een mailtje! Gewoon even bellen kan natuurlijk ook.
Back to top